dissabte, 23 de març del 2013

Divendres nit amb Origen


Un altre divendres nit. Origen.



Com sempre, arribem tard, mai a l'hora acordada i per si no era prou, a pata, recorrent mig poble per arribar al nostre destí. Però no té importància, sabem que valdrà la pena.
Ja estem en ple barri del Carbonaire i sobretot preparats per cridar al timbre i rebre una rinya per tanta tardança. Després de saluts i acudits rebem una notícia, i es que encara depenem d'altres als que hem de complaure i pobres de nosaltres si no ho fem. Així que de tota la colla sols en quedem quatre per a disfrutar d'una altra nit de divendres. Una nit que utilitzem per relaxar-nos, passar bons moments en bona companyia i el sèptim art, i sobretot per deixar enrere una llarga i pesada setmana a l'institut.
No ens queda altra, apaguem les llums i comença l'espectacle. Aquesta setmana hem acordat vore “Origen”, i és d'estranyar ja que els quatre que hem sobreviscut a la batalla contra els nostres superiors ja l'hem vist més d'una vegada. Però no ens importa, ja que si es tracta del impecable i sorprenent Senyor Nolan , no dol repetir.
Com sempre comença la pel·lícula i encara ens entretenim fent goig. Però prompte la trama ens envolta i a la sala sols s'escolta el doblatge en castellà que ha rebut el fantàstic film. I es que al nostre País Valencià encara no podem disfrutar en plenitud de les pel·lícules en la nostra llengua.
Parem un moment, un ingenu de nosaltres creia que havia aconseguit guanyar la batalla, però els de l'altre “bando” encara tenien l'atac final. Després de fer-ho un poc llarg la persona derrotada es disposa per tornar a casa. En quedem tres.

Un món en un somni. Açò és el que més hem crida l'atenció. Com una nit es pot convertir en cinquanta anys amb les persones que més estimes. Com en un somni, mai saps com has arribat on estàs, però tampoc saps que estàs somiant i poc a poc es converteix en la teva pròpia realitat. “No somie, estic despert, ja tindré prou de temps per somiar quan dorma” et dius a tu mateixa. I està clar, la nostra ment ens està enganyant i ens endinsem en un laberint d'idees tant complex i real com l'arquitecta de la lliga dels somnis puga crear. Estem atrapats i l'única solució es un tòtem que ens dirà si estem o no estem desperts, però... en tenim tots de tòtems?

Reflexionem sobre la pel·lícula, i es que aquest art és un altre element didàctic que ens fa madurar les ments.
Els crèdits finals i la música del Hans Zimmer, tan envoltat i meravellosa com sempre, ens donen a entendre que el moment ha acabat i ens donen la benvinguda a dir adéu al divendres nit.
Després de repetir uns quants “adéu” i “gràcies” tornem a casa en silenci. Complets, vius i amb un munt d'idees que ens omplin la ment. “Estic despert o somie?”, “tot açò és real o encara he de despertar?”. Però es clar, sempre hi ha resposta. El que hem vist és un simple producte de Hollywood per traure diners a la gent. Així i tot la nostra ment humana no és perfecta i és molt complexa, i al igual que el final de la pel·lícula no et dóna una resposta clara, nosaltres seguim en el dubte, amagat en una caixa fort, sense admitir que encara el tenim, però sense poder eliminar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada