diumenge, 3 de novembre del 2013

Hocus Pocus: La tornada de les bruixes

"I put a spell on you and now you're mine"


Recordeu aquella època en què les indústries cinematogràfiques es mataven per treure la millor pel·lícula temàtica festiva ja siga halloween o nadal? He de dir que a mi ja m'ha pillat un poc tard però per alguna raó les pel·lícules són immortals. Doncs bé, al principi dels 90 la disney va fer la seua oferta per a vendre la setmana de halloween amb una pel·lícula que, en la meua opinió no és res de l'altre món, però que compleix a la perfecció tots els requisits que necessita una pel·lícula de halloween per a tota la família. Sí, per a tota la família perquè no cal dir que qui més gaudeix aquesta festa són els més petits de la casa.

La tornada de les bruixes, anomenada Hocus Pocus originalment, va ser tot un èxit. Disney havia aconseguit el seu propòsit i havia guanyat la batalla. Les tres bruixes es van fer immortals i cada 31 d'octubre renaixen a les televisions de tot el món, ara que la festa s'ha estés internacionalment, per celebrar la nit més estranya i màgica de totes.


Hocus Pocus va ser una aposta molt encertada i a la vegada molt segura. Un conte de bruixes i fades de la vella escola amb joves embruixats en animals com ho serien gats negres o gripaus, germanes bruixes que volen amb escombra i viuen en un bosc apartat dels pobles on fan les seues pocions, cementeris amb morts vivents i llegendes i malediccions que romanen vives durant segles. L'aposta no podia ser més segura, van utilitzar la trama de sempre dels 80/90 d'adolescents d'institut que han de salvar a tots els nens de la ciutat d'un poder maligne la nit en que tornen a la vida tots els morts.


La caracterització i les actuacions de les tres bruixes són meravelloses, qui anava a dir que la Sarah Jessica Parker ja tan joveneta seria la bruixa més jove de les germanes Sanderson, i la trama es desenvolupa en la terrorífica ciutat de Salem tan coneguda per les histories de bruixes de sempre. Viatges amb escombra, moments musicals encertadíssims molt "random" tan típics en aquella època com "I put a spell on you", meravellós ( al final us deixaré un enllaç de l'escena que sense dubte és la més divertida de tota la pel·lícula), romanç adolescent com a sub-trama, llibres d'encanteris amb vida pròpia i gags espai-temporals ben enquadrats en la història.
La trama no és que no estiga vista, de fet podrem trobar moltes pel·lícules idèntiques a aquesta, però la visió que li aporta és perfecta per a una nit de Halloween per a gaudir en família. Les bruixes de Salem segur que et trauen algun somriure, ja que més que aterradores són "descollonants". Si encara no l'has vist encara tens l'oportunitat de viure-la, no serà temps perdut. 



I ací acaba l'especial de Halloween un poc accidentat. Ens veiem prompte a la nit del divendres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada